April 20 2014 06:09:44 login.png register.png lostpassword.png
bullet.gif Kenaikan Pangkat Dan Pertukaran PPP Lepasan Diploma
bullet.gif Pengetua/Guru Besar Bersara 2014
bullet.gif Sistem Analisis Peperiksaan
bullet.gif Aplikasi Pangkalan Data Murid (APDM)
NKRA

Selamat Datang
Selamat Datang ke portal rasmi Jabatan Pendidikan Pulau Pinang, Jalan Bukit Gambir, 11700 Pulau Pinang.
Tel : +604-6575500 Fax : +604-6582500
Gambar Terkini
Urusan Kenaikan Pangkat Secara Time-Based Berasaskan Kecemerlangan Bagi Pegawai Kumpulan Pelaksana Di KPM Calon Cicir 2013 Melalui Sistem ePangkat
HebahanSemua Pengetua/Guru Besar

TUan/Puan diminta mengenalpasti PKP yang telah mencapai tempoh perkhidmatan sekurang-kurangnya 13 tahun sebelum atau pada 31 Disember 2013 tetapi belum diperaku dan seterusnya memperakukan pegawai-pegawai tersebut untuk pertimbangan Lembaga Kenaikan Pangkat Perkhidmatan Pelajaran (LKPPP) melalui sistem ePangkat.

SILA KLIK UNTUK MUAT TURUN BAHAN DAN DOKUMEN BERKAITAN
PERMOHONAN HADIAH LATIHAN PERSEKUTUAN SEPARUH MASA/SAMBILAN (HLPS) KEPADA PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN SISWAZAH (PPPS)
HebahanProgram Hadiah Latihan Persekutuan Separuh Masa/Sambilan (HLPS) merupakan satu program yang ditawarkan kepada Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah (PPPS) bagi mengikuti pengajian di peringkat Kedoktoran dan Sarjana di Dalam Negara secara Separuh Masa.

Untuk maklumat lanjut sila layari Portal Kementerian Pendidikan Malaysia.
TAWARAN PERMOHONAN PROGRAM DIPLOMA SISWAZAH DALAM PENYALAHGUNAAN DADAH / SARJANA KAUNSELING (PENYALAHGUNAAN DADAH) [SPADA/MSPADA] SESI 2014/2015
Hebahan Sukacita dimaklumkan bahawa Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) membuka peluang kepada Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah (PPPS) yang ingin mengikuti Biasiswa Hadiah Latihan Persekutuan bagi mengikuti Program Diploma Siswazah Dalam Penyalahgunaan Dadah/Sarjana Kaunseling (Penyalahgunaan Dadah) [SPADA/MSPADA] di Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) dan Universiti Malaysia Sabah (UMS) Sesi 2014/2015.

Sehubungan itu, PPPS yang sedang berkhidmat dengan KPM dan berminat untuk mengikuti program ini boleh mengemukakan permohonan tersebut kepada Bahagian Tajaan Pendidikan (BT). Permohonan hendaklah dikemukakan ke BT ini selewat-lewatnya sebelum atau pada 30 April 2014 (Rabu).

Untuk maklumat lanjut sila layari Portal KPM disini.

Sekian, terima kasih.
Urusan Kenaikan Pangkat Secara TBBK Bagi Pegawai PPP KPM Calon Cicir Yang Berkelayakan Tahun 2013
Tindakan SegeraSemua Ketua Sektor, Ketua Penolong Pengarah/ Penolong Pengarah Jabatan Pendidikan Pulau Pinang
Pegawai Pendidikan Daerah Timur Laut/Barat Daya/Tengah/Utara/Selatan
Pengetua/Guru Besar Sekolah Menengah/Sekolah Rendah

Tuan/Puan,

Dimaklumkan bahawa Kementerian Pendidikan Malaysia akan melaksanakan urusan kenaikan pangkat secara Time-Based Berasaskan Kecemerlangan (TBBK) bagi Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) Di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) calon cicir yang berkelayakan Tahun 2013. Kerjasama pihak tuan/puan adalah dipohon untuk mengenalpasti Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah (PPPS) dan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Lepasan Diploma (PPPLD) yang telah memenuhi syarat-syarat kenaikan pangkat secara TBBK tetapi belum diperaku dan seterusnya memperakukan pegawai-pegawai tersebut untuk pertimbangan Lembaga Kenaikan Pangkat Perkhidmatan Pendidikan (LKPPP) melalui Sistem ePangkat.

KLIK UNTUK MUAT TURUN SURAT SIARAN DAN DOKUMEN BERKAITAN

Semua perakuan pegawai yang memenuhi syarat kenaikan pangkat secara TBBK hendaklah disahkan oleh Ketua Jabatan dan dikemukakan kepada Unit Naik Pangkat sebelum atau pada 18 April 2014 bagi tujuan semakan.
Urusan Pemangkuan Pegawai PPP Sebagai Guru Cemerlang Di Sekolah dan Pensyarah Cemerlang Untuk Penyandang di KPM 2014
HebahanSemua Ketua Sektor, Ketua Penolong Pengarah/ Penolong Pengarah Jabatan Pendidikan Pulau Pinang
Pegawai Pendidikan Daerah Timur Laut/Barat Daya/Tengah/Utara/Selatan
Pengetua/Guru Besar Sekolah Menengah/Sekolah Rendah

Tuan/Puan,

Sukacita dimaklumkan bahawa Kementerian Pendidikan (PPP) sebagai Guru Cemerlang di sekolah dan Pensyarah Cemerlang di Institut Pendidikan Guru (IPG), Institut Aminuddin Baki (IAB), Kolej Vokasional (KV), Kolej Matrikulasi (KM) dan English Language Teaching Centre (ELTC) secara Khas Untuk Penyandang (KUP) di Kementerian Pendidikan Malaysia tahun 2014.

KLIK UNTUK MUAT TURUN SURAT SIARAN DAN DOKUMEN BERKAITAN

Tarikh tutup permohonan pada hari Jumaat, 25 April 2014.
Aplikasi Online
Lagu Tema

Statistik Daripada EMIS Online
Data seperti pada  2 April 2014

Bilangan Sekolah
Ren Men Jum

Bilangan Murid (Enrol)
Ren Men Jum
142,661 118,824 261,486

Bilangan Guru
  L P
Ren 2,411 8,467
Men 2,568 7,086
Jum 4,979 15,553
Log masuk
Nama Pengguna

Kata Laluan

Bukan ahli?
Klik disini untuk mendaftar.

Lupa kata laluan?
Minta yang baru di sini.
Daftar Online Guru Data

Pautan